Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τοξότες Μιδέας Αργολίδας


Οι Τοξότες Μιδέας Αργολίδας και το Πιλοτικό Πρόγραμμα της ΕΦΟΤ “Τοξοβολία για Όλους”, βγαίνουν πάλι “έξω”. Την Κυριακή 21/4, στη Καραθώνα Ναπλίου, στις 11:00 (11:15 το αργότερο...), θα διεξαχθεί αγώνας CLOUT, με ελεύθερη συμμετοχή. Εξοπλισμός θα υπάρχει στον χώρο του αγώνα (πλαστικά εκπαιδευτικά τόξα-βέλη-φαρέτρες), μη φέρετε τίποτα μαζί σας, έξω από την καλή σας διάθεση!

...Απόσταση βολής (κατά προσέγγιση) τα 50μ (για τους ενήλικες), και τα 25 μ. για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες. Αντικειμενικός Σκοπός του αγώνα CLOUT, είναι να στείλει ο τοξότης το βέλος, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μία σημαία που βρίσκεται στο κέντρο της βαθμολογούμενης περιοχής, η οποία θα έχει 5 ομόκεντρες ζώνες βαθμολόγησης, ακτίνας 1 μ, (για τον αγώνα μας), δηλ. η συνολική διάμετρος του κύκλου θα είναι τα 10 μ. Κάθε ζώνη, θα βαθμολογείται ως εξής (από την πιο κοντινή στην πιο μακρινή από το κέντρο):5-4-3-2-1 βαθμοί, και 0 βαθμοί για τα βέλη που θα είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων από την σημαία του κέντρου.
Κατηγορίες συναγωνισμού: Παμπαίδες/Παγκορασίδες (γεννηθέντες μετά το 2001)-Παίδων/Κορασίδων (γεννηθέντες το 1999 – 2000)-Εφήβων/Νεανίδων (γεννηθέντες το 1996-97-98)-Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών (γεννηθέντες το 1994-95)-Ανδρών/Γυναικών (γεννηθέντες το 1993 και πριν)-Πρωτοεμφανιζόμενων στο άθλημα. Ο Αγώνας θα έχει δύο Γύρους (Α'-Β'). Κάθε Γύρος θα αποτελείται από 10 set των 2 βελών έκαστο (σύνολο Γύρου τα 20 βέλη), δηλαδή συνολικά θα ριχθούν 40 βέλη. Το βέλος παίρνει τη βαθμολογία του, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται η μύτη του. Κάθε συμμετέχων, ανάλογα με τη σειρά που θα αναγραφεί στο ειδικό φύλλο του αγώνα, θα πάρει και 2 βέλη, που θα έχουν αναγραμμένο πάνω τους τον ίδιο αριθμό καταγραφής του συμμετέχοντα. Έτσι, η καταχώριση των επιδόσεων θα είναι πολύ πιο εύκολη κατά τη βαθμολόγηση των βελών. Για τη βαθμολόγηση των βελών, υπάρχει ειδικά φτιαγμένη “μετροταινία”, χωρισμένη ανά 1 μέτρο σε “ζώνες” βαθμολόγησης, η οποία θα περιστρέφεται γύρω από τη κεντρική σημαία της περιοχής βαθμολόγησης, ενώ τα βέλη θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την θέση τους στις ζώνες βαθμολόγησης. Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των αποτελεσμάτων, συλλογή των βελών από τους συμμετέχοντες, επιστροφή στη Γραμμή Βολής, και συνέχεια του αγώνα.
Ο αγώνας αυτός (αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τοξοβολίας) εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έτσι, θα είναι μία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, να δουν πώς διεξάγονται τέτοιοι αγώνες σε αγγλόφωνες κυρίως χώρες.
Υ.Γ. Επειδή οι αγώνες του Προγράμματος γίνονται σιγά σιγά γνωστοί και για το ...picnicισμα που τους συνοδεύει, ελεύθερα φέρτε μαζί σας ό,τι προαιρείσθε (καφέ-αναψυκτικό-ένα σάντουιτς κλπ), για να χαρείτε την παρέα, τον αγώνα, τον καθαρό αέρα. Θερμή ...παράκληση μην ....υπερβάλλετε σε ποσότητα και νοστιμιά, διότι θα υπάρξουν ...απαιτήσεις στο μέλλον!!!! Costas Vouros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου