Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τα πράγματα στριμοκολα - ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑ




Θολό, σαν το νέο κρασί που δεν ξεθολώνει εάν δεν παγώσει λίγο ο καιρός , είναι το τοπίο. Και ο καιρός φίλοι συντοξότες πάγωσε αρκετά όταν έμαθα ότι ο Αλέκος και ο Θωμάς
< ομοσπονδιακοί προπονητές για όσους δεν γνωρίζουν > είναι παρελθόν από την ΕΦΟΤ και για να το πάμε πιο μακριά, τέρμα τα δυφραγκα! Τα πράγματα στριμοκολα, πρέπει λοιπόν ο καθένας από εμάς να βάλει ένα λιθαράκι μπας και καταφέρουμε να ρίχνουμε κανένα βέλος στο μέλλον .
Έτσι λοιπόν με την ιδιότητα του υπεύθυνου ανάπτυξης & αγώνων για το2013 κάλεσα την ΤΡΙΤΗ 8.30μμ τα ΕΠΤΑ <7>ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΑΧΑΪΑΣ & ΗΛΕΙΑΣ σε μια συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν ή τυχόν θα προκύψουν το 2013. Ελπίζω όλοι να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα μΙας και δεν υπάρχουν περιθώρια για εγωϊσμούς και πισωγυρίσματα.
Και επειδή ΕΦΟΤ=ΣΩΜΑΤΙΑ & ΣΩΜΑΤΙΑ=ΑΘΛΗΤΕΣ & ΑΘΛΗΤΕΣ=ΕΦΟΤ παρακάτω αναφέρω τις σκέψεις μου τις οποίες θα θέσω και προς συζήτηση .
Α Με αφορμή ότι οι στόχοι της ΕΦΟΤ θα βρίσκονται μόνιμα στην Πάτρα επιδιώκω την εύρεση κοινού χώρου έτσι ώστε να γίνονται αγώνες στην περιοχή μας και εάν είναι δυνατόν κάθε δεύτερη Κυριακή με ένα εσωτερικό άτυπο τοπικό πρωτάθλημα με το σύστημα πολυνίκη < από τους 10 αγώνες προσμετρά οι 5 καλύτεροι> που θα μπορούν να αγωνίζονται όλοι χωρίς Α & Β κατηγορίες κλπ.
Β Την εύρεση πόρων για την διοργάνωση αγώνων όπως ένα τυπικό ποσό από κάθε αθλητή που θα συμμετέχει σε κάθε αγώνα πχ. 5 ευρο ή την εύρεση σπόνσορα από τον ιδιωτικό τομέα σε ένα χώρο που θα μας τον δώσουν δωρεάν αλλά θα τους αφήσουμε να έχουν μέσα μια καντίνα.
Γ Την κοινή μετάβαση με λεωφορείο ή αυτ/τα στους αγώνες εκτός των νομών ή την κοινή κράτηση ξενοδοχείων για την μείωση των εξόδων ακόμα και με κοινές αγορές αναλωσίμων
Δ Κοινά σεμινάρια και εκπαίδευση από έγκριτους προπονητές και την διοργάνωση αγώνων περιφερείας από κοινού με την ανάλογη συνεισφορά της ΕΦΟΤ.
Ε Την συζήτηση που πρέπει να γίνει με την ΕΦΟΤ έτσι ώστε να μην γίνουν λάθος κινήσεις που δεν θα βοηθήσουν το άθλημα πχ. πρέπει ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Δηλαδή μισό fita ή ολόκληρο πρωί – απόγευμα. Οι αγώνες 18μ σε μια ημέρα και το καλοκαίρι βλέπουμε πάλι , γιατί λεφτά για 2 &3 μέρες στην Αθήνα δεν υπάρχουν!!!!
Ζ Επίσης πρέπει να συζητηθεί η προκήρυξη των αγώνων διότι κατά την γνώμη μου θα πρέπει η ΕΦΟΤ να διοργανώσει μόνο τους μεγάλους αγώνες στην Αθήνα και να βοηθήσει την περιφέρεια

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΟ 1 από 2, Κώστας Βούρος 13 Ιαν 2013

    Καλησπέρα, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    Με αφορμή τα γραφόμενα από τον γνωστό και φίλο από τα πολύ παλιά (πάνω από 25 χρόνια γνωριμίας) Παύλο, θα ήθελα να ενημερώσω για τα παρακάτω:
    -------- Η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας στο Διοικητικό της Συμβούλιο, το οποίο παίρνει τις αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της Τοξοβολίας στην Ελλάδα, με βάση την Ελληνική Νομοθεσία αναφορικά με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, έχει έντεκα Μέλη, εκλεγμένα σε Γενική Συνέλευση, από το σύνολο των Σωματείων Τοξοβολίας στην Ελλάδα, δηλαδή από το σύνολο των Ελλήνων αθλητών τοξοβολίας. Δεν γνωρίζω το για ποιούς λόγους δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των εδώ και πάμπολλα χρόνια Ομοσπονδιακών Προπονητών της, αλλά ακριβώς για τον λόγο αυτό, και κυρίως επειδή δεν συμμετείχα στη λήψη αυτής της απόφασης για να γνωρίζω ο,τιδήποτε σχετικό, ΔΕΝ μπορώ να εκφράσω ΚΑΜΜΙΑ απολύτως άποψη ή κρίση για την απόφαση της ΕΦΟΤ! Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τον φίλο Παύλο.
    (Προφανώς προσωπική άποψη έχω για οποιονδήποτε ενδιαφερθεί, αλλά ΔΕΝ μπορώ ούτε να την “αντιπαραβάλω” αλλά και ούτε να την τοποθετήσω “επιδοκιμαστικά” απέναντι στην απόφαση που παίρνει ένα Δ.Σ. μίας Αθλητικής Ομοσπονδίας, το οποίο λόγω της γνώσης που έχει για όλες τις καταστάσεις που την αφορούν, φέρει και την ευθύνη των πράξεών του και λογοδοτεί λόγω αρμοδιότητας στο σύνολο των Σωματείων Τοξοβολίας αλλά και στο ίδιο το Ελληνικό Κράτος).
    ΣΙΓΟΥΡΑ όμως μπορώ να πω, με βάση την προσωπική μου εμπειρία από το Τμήμα Τοξοβολίας που ο ίδιος είχα ιδρύσει και λειτουργούσα στα Λεχαινά Ηλείας (για να περιοριστώ μόνο στις καθαρά προσωπικές μου εμπειρίες), πως η ύπαρξη των Ομοσπονδιακών Προπονητών της ΕΦΟΤ για πολλά χρόνια, σε ΤΙΠΟΤΑ δεν βοήθησε στο να “ρίχνουμε βέλη”εμείς!!!
    --------Επίσης προσωπικά, και αναφορικά με τις δυνατότητες που έχω ή δεν έχω για να γνωρίζω αποφάσεις της ΕΦΟΤ, δεν υπάρχει καταστατικά ο τίτλος/ιδιότητα “υπεύθυνου ανάπτυξης & αγώνων”, ούτε έχει ληφθεί από το Δ.Σ. της ΕΦΟΤ ή από άλλη Επιτροπή της απόφαση για ανάθεση παρόμοιων αρμοδιοτήτων σε οποιονδήποτε. Ο “τίτλος” του Περιφερειάρχη Γεωγραφικού Διαμερίσματος υπάρχει στην Πελοπόννησο, και αυτός ανέκαθεν αποδίδεται μετά από εκλογική διαδικασία από τα Μέλη της ΕΦΟΤ σε Μέλη του Δ.Σ. της, έτσι ώστε η Ομοσπονδία, να ενημερώνεται με τον καταλληλότερο τρόπο για ό,τι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί σε όλη την Επικράτεια.
    ----------Ακόμα και εάν θεσμικά υπήρχε η θέση του “υπεύθυνου ανάπτυξης” αυτό θα είχε να κάνει κατά την εκτίμησή μου με θετική – δημιουργική αρωγή στο έργο της ΕΦΟΤ, και όχι με πολεμική απέναντι στις αποφάσεις της, όποιες και εάν είναι αυτές. Τουλάχιστον, όχι με όχημα μία “θέση” , την οποία αν μη τι άλλο θα είχε προσφέρει η ίδια η ΕΦΟΤ για το καλό του αθλήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΧΟΛΙΟ 2 από 2, Κώστας Βούρος 13 Ιαν 2013
    ----------- Επίσης, οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, ειδικότερα από οποιονδήποτε προσδιορίζει εαυτόν ως “κομμάτι” της ΕΦΟΤ (μία θέση “υπεύθυνου ανάπτυξης” προφανώς θα ήταν κομμάτι της ΕΦΟΤ και όχι ανεξάρτητο “προτεκτοράτο”), θα πρέπει να έχουν γνωστοποιηθεί στην ΕΦΟΤ, να έχουν τύχει της έγκρισης κατ'ελάχιστον της αντίστοιχης Επιτροπής της, και σίγουρα, ΠΡΩΤΑ απ'όλα, να είναι ενημερωμένος ο Περιφερειάρχης του Γεωγραφικού Διαμερίματος, ο οποίος όχι μόνον ο ίδιος θα ενημερώσει το Δ.Σ. της ΕΦΟΤ και την Επιτροπή Ανάπτυξής της, αλλά και θα φέρει την ευθύνη των ό,ποιων δράσεων, ως εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΤ, που λογοδοτεί με τη στάση του απέναντι στο σύνολο των Σωματείων της Επικράτειας. Επιπλέον, οποιεσδήποτε κινήσεις ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, οι οποίες αφορούν αθλητές της ΕΦΟΤ, θα πρέπει να έχουν εγκριθεί, συνεκτιμώμενες αναφορικά με το εκάστοτε Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΦΟΤ, και ΥΠΟ τον έλεγχό της!
    Χαίρομαι πάντα με τη δυναμική και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται αναφορικά με την ανάπτυξη του αθλήματος της Τοξοβολίας, από οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο από παλιούς αθλητές, που έχουν το σθένος να συνεχίζουν να κρατούν ακόμα το τόξο στα χέρια τους!
    Αναφορικά με οποιεσδήποτε προτάσεις Ανάπτυξης του αθλήματος, θα πω ρητά πως κάθε ιδέα είναι θεμιτή, από οποιονδήποτε, αρκεί να γίνεται – αναπτύσσεται – εφαρμόζεται σε συνεργασία και μετά από έγκριση της ΕΦΟΤ, που έτσι ή αλλιώς, είναι η νομικά θεσμική ομπρέλα του αθλήματος στην Ελλάδα.
    Κώστας Βούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή