Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ανάπτυξη του Αθλήματος της Τοξοβολίας στην Αργολίδα

Την Παρασκευή 23/11, στο Δημαρχείο της Αγίας Τριάδας, συνεδρίασε το ΔΣ της Επιτροπής Διαχείρισης του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγίας Τριάδας, υπό τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Μιδέας κ. Τζαρίμα Ιωάννη.
Με απόφασή του, από τη Δευτέρα 26/11 διατίθενται για χρήση του Σταδίου δύο ώρες, (Δευτέρα 4-6 μμ και Τετάρτη 6-8 μμ), για επαφή των ατόμων της περιοχής μας με το άθλημα της Τοξοβολίας.
Υπεύθυνος του προγράμματος εκμάθησης Τοξοβολίας θα είναι ο κ. Βούρος Κώστας, Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ) και Προπονητής Τοξοβολίας (FITA Coach Level III).

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Μελών του Δ.Σ. για ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής μας, η ζωντάνια και η προθυμία τους, αγκάλιασε την πρόταση της ΕΦΟΤ για δημιουργία πιλοτικών δράσεων που θα φέρουν σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με το άθλημα της Τοξοβολίας.
'Ετσι, από τη Δευτέρα, όσοι προσέλθουν στο Στάδιο της Αγ. Τριάδας, στο στολίδι αυτό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού μας με χωρητικότητα 750 θεατών, θα έχουν την ευκαιρία να αρχίσουν να ασκούνται στην τεχνική του ευγενούς αθλήματος της Τοξοβολίας, που προπονεί το σώμα και το μυαλό.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς οποιαδήποτε συνδρομή, και η εκπαίδευση θα γίνεται με εκπαιδευτικό εξοπλισμό που θα υπάρχει στο Στάδιο.

Συγχαίρουμε την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών, κι είμαστε σίγουροι ότι ο αθλητισμός, με το ενδιαφέρον που δείχνουν τα Μέλη του Δ.Σ. του Σταδίου, ως κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό, θα διευρύνει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι των δύσκολων καιρών που περνούμε.
Ειδικότερα για το άθλημα της Τοξοβολίας, μπορούμε να πούμε πως:
 βοηθά στη βελτίωση της Ηρεμίας, τη Χαλάρωση/διαφυγή από τους περισπασμούς, το Διαλογισμό, είναι ανοιχτό σε όλους και όλες τις ηλικίες - ως Άθλημα απαιτεί καλή φυσική κατάσταση ενώ ταυτόχρονα ως άσκηση μπορεί να εφαρμόζεται μέχρι και τις πολύ μεγάλες ηλικίες - βελτιώνει την εστίαση - είναι σχετικά μη ακριβό - παρέχει διασκέδαση - βελτιώνει την υπομονή - είναι άθλημα Κλειστού αλλά και Ανοικτού Χώρου - είναι Κοινωνικό - βελτιώνει την αυτοπεποίθηση - διδάσκει την ασφάλεια - προάγει την αυτοσυγκέντρωση και τη διανοητική δύναμη - βελτιώνει το άνω μυοσκελετικό σύστημα του αθλητή - βελτιώνει την εικόνα του εαυτού - είναι άθλημα στο οποίο ο αθλητής μόνος του -χωρίς την παρεμβολή άλλων εξωγενών παραγόντων- μπορεί να εξελιχθεί με βάση αποκλειστικά τις δυνατότητες και τις προσπάθειές του – είναι συνυφασμένο με την εξ απαρχής του κόσμου επιβίωση του ανθρώπου- είναι άθλημα Ολοκλήρωσης, ένα άθλημα που βελτιώνει ταυτόχρονα τη Σωματική αλλά και την Πνευματική κατάσταση του αθλητή.

  • Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βούρος, είναι Αξκός της Π.Α. ε.α., έχει διατελέσει την προηγούμενη τετραετία Γενικός Έφορος της ΕΦΟΤ, Πρόεδρος της Δικαστικής της Επιτροπής, Μέλος της Τεχνικής της Επιτροπής και Επιτροπής των Εθνικών Ομάδων, ήταν υποψήφιος της Ελλάδας για την Επιτροπή Ανάπτυξης της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (EMAU), υπότροφος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (FITA) προπονητικά, και παράλληλα ως αθλητής, κατέκτησε πέρυσι το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας στον Ανοικτό Χώρο (70 μέτρα).
    Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Τουρ/κών Επιχ/σεων του ΑΤΕΙ Πάτρας, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαίδευση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου