Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ με το «καλημέρα»


Αυλαία στα παγκόσμια ρεκόρ (ατομικό και ομαδικό) είχαμε χτες, πριν την επίσημη αυλαία (τελετή έναρξης) των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιτεύχθηκαν στην τοξοβολία από τους Νοτιοκορεάτες. Το εκπληκτικό και αξιοσημείωτο όμως μάλλον δεν είναι το ρεκόρ αυτό καθ' αυτό, αλλά μια ιδιαιτερότητα του κατόχου του στο ατομικό και κατά το 1/3 στο ομαδικό. Αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα όρασης!
Στο γύρο κατάταξης (με 72 βέλη) του ατομικού ο (χρυσός Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο) Νοτιοκορεάτης Ντονγκ Χιουν Ιμ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 699 πόντους. Κάτοχος του προηγούμενου ήταν ο ίδιος με 687 βαθμούς από το 2004. Στον ίδιο γύρο του ομαδικού η Νότια Κορέα (Ντονγκ Χιουν Ιμ, Κιμ Μπουντ Μιν, Τζιν Χιέκ Ο) έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 2.087 βαθμούς.
Ο 26χρονος Ντονγκ Χιουν Ιμ - όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «onsports.gr» - έχει οπτική οξύτητα 20/100 στο δεξί μάτι και 20/200 στο αριστερό. Δηλαδή αντικείμενο που βλέπει κάποιος (με φυσιολογική όραση) στα 100 μέτρα, ο Ιμ για να το δει πρέπει να είναι στα 10 μ. «Δεν βλέπω το στόχο, αλλά τον νιώθω» έχει δηλώσει. «Οταν κοιτάζω το στόχο, μοιάζει σαν να βλέπω μια σειρά από διαφορετικά χρώματα που έχουν πέσει στο νερό. Τα όρια δεν είναι σαφή και οι γραμμές ανάμεσα στα χρώματα είναι πολύ θολές. Εχω εξασκηθεί φορώντας γυαλιά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό με κάνει να νιώθω άβολα όταν ρίχνω τα βέλη».
Το γεγονός ότι διαχειρίζεται υποδειγματικά το μειονέκτημά του δεν σημαίνει ότι δεν ενοχλείται, όταν αποτελεί επίκεντρο των άλλων: «Δεν κρατάω μπαστούνι, δεν έχω σκύλο για τυφλούς. Είναι δυσάρεστο ο κόσμος να λέει ότι είμαι ανήμπορος. Ολο αυτό το ενδιαφέρον για την όρασή μου δεν είναι ευπρόσδεκτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου